Om Tahitifestivalen

På den sydligste av de fire øyene i Kristiansund ligger Tahitibrygga, hvor den årlige festivalen finner sted. Den aller første Tahitifestivalen så dagens lys i 2000, med 500 besøkende på Dødeladen Café og et lite telt på utsiden. Norges triveligste festival har siden den gang vokst seg til nesten en uke lang, og nærmere 20.000 besøkende. Tahitifestivalen er en av de største festivalene i fylket.

ADKOMST

Selv om Kristiansund ligger ytterst i havgapet på nordvestlandet, er det ikke vanskelig å finne veien hit. Med daglige avganger med både buss, båt og fly, skulle det ikke være noe i veien for å ta turen, om du ikke ønsker å kjøre selv.

FLY

Kristiansund lufthavn Kvernberget ligger bare 7 km fra sentrum av Kristiansund. Hit går det daglige direkteruter fra Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger. Se www.sas.no eller www.wideroe.no for mer informasjon.

TA SJØVEIEN

Hurtigbåten mellom Trondheim og Kristiansund har flere daglige avganger. Turen er behagelig, og byr på fine naturopplevelser. Se www.kystekspressen.no for mer informasjon.

Hurtigruten ankommer Kristiansund to ganger daglig. Dette er en komfortabel reise som kan tilføre festivalopplevelsen en ekstra dimensjon. Se www.hurtigruten.no for mer informasjon.

UTVIDET BYBUSSTILBUD

FRAM tilbyr et utvidet rutetilbud under hele festivalen.

SUNDBÅTEN

Under Tahiti-festivalen reiser du lett til og fra sentrum med Sundbåten – verdens eldste selskap for kollektivtransport, i kontinuerlig trafikk på havna siden 1876! Daglig trafikkerer båtene i rute over havna mellom byens øyer; Kirkelandet, Innlandet, Nordlandet og Gomalandet. For mer informasjon, besøk www.sundbaten.no.

OVERNATTING

Ønsker du å bo tett på festivalområdet, anbefaler vi festivalhotellet Thon, som ligger et lite steinkast unna utescenen.Fra hotellene i sentrum er Tahitifestivalen bare en kort sundbåtreise unna – eller du kan ta spaserturen over broen. Les mer om byens hotelltilbud her.

FESTIVALHOTELLET THON

Thon Hotel Kristiansund ligger idyllisk til på Innlandet, med flott utsikt over sundet til Kristansund sentrum, og har et stort uteområde med egen strand. Her bor du virkelig midt i smørøyet når du besøker Tahiti-festivalen! For mer informasjon, se www.thonhotels.no.